Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
Before yesterdayTradersCombat
  • ✇TradersCombat
  • فرق معامله گری و تحلیلگریReza
    چرا تحلیل ساده و معامله گری مشکل است ؟ رضا گلشاهیان چرا لذت تحلیلگری بیشتر از معامله گری است و بسیاری ترجیح میدهند تحلیلگر باشند؟ پاسخ در عواید هر کدام از این دو نهفته است. تحلیل اگر درست باشد لذت بخش و اگر اشتباه باشد بدون تبعات و‌عواقب خواهد بود. عملا وقتی تحلیل میکنیم یا عواقب آن مواجه نیستیم و صرفا در صورت درست بودن آن حس اعتماد به نفس کاذب و لذت از درست بودن نظر خود را تجربه میکنیم ولی اگر اشتباه باشد مغز بدلیل اینکه نمیخواهد با حس منفی حاصل از اشتباه بودن تحلیل مواجه شود
     

فرق معامله گری و تحلیلگری

By: Reza
May 19th 2023 at 12:40 am

چرا تحلیل ساده و معامله گری مشکل است ؟

رضا گلشاهیان

  • چرا لذت تحلیلگری بیشتر از معامله گری است و بسیاری ترجیح میدهند تحلیلگر باشند؟

پاسخ در عواید هر کدام از این دو نهفته است. تحلیل اگر درست باشد لذت بخش و اگر اشتباه باشد بدون تبعات و‌عواقب خواهد بود. عملا وقتی تحلیل میکنیم یا عواقب آن مواجه نیستیم و صرفا در صورت درست بودن آن حس اعتماد به نفس کاذب و لذت از درست بودن نظر خود را تجربه میکنیم ولی اگر اشتباه باشد مغز بدلیل اینکه نمیخواهد با حس منفی حاصل از اشتباه بودن تحلیل مواجه شود عملا آن را به فراموشی میسپارد.

کافیست یک تحلیلگر به حافظه خود مراجعه کند. چند تحلیل درست را بخاطر دارید و به آن می‌بالید و چند تحلیل اشتباه خود را بخاطر دارید ؟ بعنوان یک تحلیلگر و معامله گر تحلیل‌های اشتباه زیادی انجام داده ام ولی اگر بخواهم صادق باشم بیشتر به تحلیل‌های درست خود توجه دارم تا تحلیل‌های اشتباه چون اولی حس لذت و‌دومی حس شکست را تداعی می‌کند و انسان بیشتر تمایل به تجربه لذت دارد تا درد. هیچ تحلیلگری در دنیا نیست که همه تحلیل‌هایش درست باشد و یک تحلیلگر اگر خیلی هم حرفه ای باشد کمی بیشتر از دو سوم تحلیل‌هایش درست هستند ولی همان هم تضمین نمی‌کند که از همان تحلیل پولی ساخته باشد.

از طرف دیگر معامله گری مواجه شدن با عواقب نظر و‌تحلیل خود با پرداخت هزینه احساسی و مالی و زمانی است.یک معامله گر باید با شکست در تصمیم اشتباه خود یا تک‌تک تصمیم‌هایی که بر اساس منطق یا احساسات میگیرد مواجه شود و راه گریزی از آن ندارد.وقتی بر اساس تحلیل خود معامله ای باز می‌کند از همان لحظه حس تعارض درونی آغاز میشود. و‌پس از بستن پوزیشن باید با احساسات نتایج آن پوزیشن مواجه شود.تحلیلگر صرف وقتی تحلیلی اشتباه باشد فقط آن را فراموش میکند ولی یک معامله گر ممکن است به خاطر ضرر و‌حس بد ناشی از پوزیشن اشتباه تصمیمات اشتباه بیشتری بگیرد و عواقب معامله گری خود را چند برابر کند.

برای همین تحلیلگری عملا صرفا یک نظر شخصی بدون هیچ‌عایدی مالی است نه چیزی بیشتر از این ولی معامله گری حضور در عمق حرفه ای است که جزو سخت ترین حرفه های دنیا از نظر بار روانی و فرسایشی حاصل از تصمیمات مختلف در طول زمان فعالیت در بازارهای مالی است و نیاز به تمرین از نظر روانی و مهارت مدیریت ریسک با کسب تجربه های مکرر شکست در این حرفه است.

بخاطر همین تجربه و شناخت جوانب مختلف معامله گری به شکل عملی است که میتواند از یک تحلیلگر یا معامله گر تازه کار یک تریدر یا تجربه بسازد نه صرفا حضور در موزه تحلیلگری و تحسین تحلیل‌های درست و نادیده گرفتن تحلیل‌های اشتباه.

تحلیلگری صرف بدون معامله گری صرفا وقت تلف کردن برای جلب نظرات دیگران یا بئیت آوردن حس خوب است خصوصا افراد تازه کاری که شدیداً با تحلیل تحت تاثیر قرار می‌گیرند و میتوان تحلیل‌ها را بعنوان یک کالا به آنها فروخت ولی معامله گری مهارتی است که بهایی بر آن نمیتوان گذاشت و در دنیای امروز فرصتهای بی نظیر درآمد زایی برای معامله گرانی که با تجربه و‌ تمرین این مهارت را در خود نهادینه کرده اند وجود دارد که عملا در کمتر جایی میتوان یافت ولی باید در نظر داشت کسب این مهارت هم بسیار مشکل است و کار ساده ای که هر کس بتواند انجام دهد نیست.

این یک انتخاب است که در این بازار بسیار سخت و طاقت فرسا آیا بازاری که آنقدر ساده بنظر می‌رسد یک سراب پولهای راحت دیده شود یا یک تلاش برای ورزیدگی ذهنی که بتوان با آن تا آخر عمر با تکیه بر توانایی شخصی یک مسیر مالی و پر از پتانسیل های درآمد زایی هر روزه ساخت.

  • ✇TradersCombat
  • چرا پراپ فرم؟TradersCombat.Com
    چرا پراپ فرم؟میدانیم کسی که این مطلب را میخواند معامله گر بازارهای مالی است و یا شاید تجربه معاملات در بازار هم دارد. پس مخاطب ما در این مطلب مشخص است. یک تریدر مسیر معامله گری در بازارهای مالی در ابتدا ساده به نظر میرسد. هرکس با خودش فکر میکند میتواند دکمه خرید و فروش را بزند در نهایت برنده بازی است و همچون اکثر معامله گران حرفه ای بازار در اوایل کار بدون داشتن هرگونه استراتژی و مدیریت سرمایه یک حساب دمو ساخته و سپس بدون در نظر گرفتن شرایط اقدام به خرید و فروش کرده و در نهایت حتی آن حساب هم
     

چرا پراپ فرم؟

March 15th 2023 at 11:15 am

چرا پراپ فرم؟
میدانیم کسی که این مطلب را میخواند معامله گر بازارهای مالی است و یا شاید تجربه معاملات در بازار هم دارد. پس مخاطب ما در این مطلب مشخص است. یک تریدر


مسیر معامله گری در بازارهای مالی در ابتدا ساده به نظر میرسد. هرکس با خودش فکر میکند میتواند دکمه خرید و فروش را بزند در نهایت برنده بازی است و همچون اکثر معامله گران حرفه ای بازار در اوایل کار بدون داشتن هرگونه استراتژی و مدیریت سرمایه یک حساب دمو ساخته و سپس بدون در نظر گرفتن شرایط اقدام به خرید و فروش کرده و در نهایت حتی آن حساب هم بازنده باشد آن شخص برنده است. چون هیچ پولی درکار نبوده و صرفاً از دید من آن شخص فقط نوسانات قیمت را دیده است. حال اگر برنده میدان هم باشد آن شخص احساس بازندگی میکند که چرا با سرمایه اولیه نتوانسته سوددهی داشته باشد. از این رو اولین اقدامی که انجام میدهد واریز پول به حساب بروکر ها و یا صرافی ها برای شروع معاملات است و ماجرا آغاز میشود و خبر ندارد معامله گری مسیری پر پیچ و خم است که تا پیدا کردن سه اصل ثابت و پایدار مثل رعایت استراتژی، رعایت مدیریت سرمایه و مسائل روانشناختی راه درازی در پیش دارد و عملاً سرمایه برای معامله در مرحله آخر است. اما نوسانات قیمت چنان تحریک آمیز است که معامله گر چشمانش را به روی اصول میبندد و فکر میکند داشتن سرمایه یا پول تنها راه چاره برای کسب درامد است.


حتی داشتن یک استراتژی به تنهایی چاره کار نیست. همه اصول در کنار هم باعث میشود یک معامله گر بازار های مالی موفق شود. از این رو طبق آمار بالای هشتاد درصد از معامله گران بازار های مالی متضرر هستند. چرا که با سرمایه ای اندک به فکر درامد های هنگفت هستند و شبانه روز مشغول رویا پردازی هستند.


سرمایه هرچقدر کمتر باشد امکان از دست رفتن آن بیشتر است
سرمایه هرچقدر کمتر باشد امکان از دست رفتن آن بیشتر است. اما این بدین معنا نیست که سرمایه بزرگ تنها چاره برای کسب درامد است. ولی اگر معامله گر اصول معامله گری را رعایت کند، نه تنها احتمال خطا و از دست دادن بخشی از سرمایه را برای خود کاهش داده است بلکه میتواند سودهای آرام و پیوسته داشته باشد. درست است کسی که با سرمایه خود کار میکند اشراف کامل به سرمایه خود دارد و هر زمان به هر میزان که سود کند میتواند آن را برداشت کند اما خلاء کنترل ریسک در معاملاتش همیشه هست. از طرفی درگیر کردن سرمایه بزرگ یک چالشی بزرگ برای معامله گر است. برای همین بهترین راه حل حتی برای کسی که سرمایه کافی برای اتخاذ معاملات دارد، پراپ تریدینگ است.


از آنسو عده ای از معامله گران استراتژی معاملاتی دارند و در حساب دمو آن را بک تست و فروارد تست کرده اند. میدانیم که داشتن حساب دمو هیچ احساسی ندارد. هرچه هم به خود تلقین کنیم که بعدا این سرمایه قرار است بصورت واقعی معامله شود ولی در نهایت مغز به ما فرمان میدهد این حساب دمو هست و یکی از دلایل موفقیت آمیز همین حساب های دمو این است که هیچ احساسی درگیر نمیشود. از آنسو فروارد تست گرفتن روی حساب واقعی ممکن است منجر به از دست دادن کل سرمایه شود. حال اگر این سرمایه هرچه بزرگ باشد بدتر. برای آن دسته افرادی که میخواهند آن استراتژی معاملاتی را در جایی شبیه به حساب واقعی محک بزنند تا احساسات آنها هم درگیر شود پراپ تریدینگ یک گزینه مطلوب است. چون با پرداخت مبلغی جزئی معامله گر میتواند هم خود و هم استراتژی را تست کند و در نهایت احتمال اینکه سرمایه بزرگی را از دست بدهد خیلی کم است.


عموم افرادی هم که به پراپ ها جذب میشوند از دسته از افرادی هستند که معامله گر بسیار منضبطی هستند اما اصلاً سرمایه مناسبی برای معامله ندارند. گاهاً ممکنه سرمایه آنها زیر هزار دلار باشد ولی سود معقول یک تا پنج درصد در ماه اصلاً برایشان به صرفه نیست و فرایند سودگیری از بازار در میان مدت باعث خستگی آنها میشود و در بعضی مواقع این خستگی از گرفتن سودهای اندک باعث میشود آنها دست به معاملات پرریسک و احساسی بزنند. درسته که آنها این توانایی را دارند اما دوست دارند با سرمایه های بزرگتر کار کنند تا نسبت به وقتی که برای خود میذارند عایدی بیشتری داشته باشند.


و در نهایت کسی که به دید قمار و یا شانس وارد هر عرصه ای میشود نه تنها پراپ تریدینگ بلکه هر بیزینسی که واردش شود منتج به از دست دادن سرمایه اش خواهد شد.

تیم تحریریه تریدرز کامبت

  • ✇TradersCombat
  • چرا بسیاری معامله گران از بازارهای مالی دلسرد می شوندTradersCombat.Com
    مانند بسیاری از عملکردها، موفقیت در تجارت به زمان، صبر و تمرین زیادی نیاز دارد. به همین دلیل است که بسیاری از افراد تازه وارد در اولین تلاش های خود در معاملات متضرر می شوند. در حقیقت، طبق آمار رایج تخمین زده شده که در نهایت فقط 2٪ از معامله گران آماتور(در فارکس) به طور مداوم کسب درامد می کنند! بنابراین چه چیزی باعث می شود معامله گران دلسرد شده و دست از تلاش بردارند؟ دلایل بسیاری وجود دارد، اما در اینجا به چند مورد مهم اشاره میکنیم. آنها حساب معاملاتی خود را نابود کرده اند. مسلما
     

چرا بسیاری معامله گران از بازارهای مالی دلسرد می شوند

February 21st 2023 at 11:10 pm

مانند بسیاری از عملکردها، موفقیت در تجارت به زمان، صبر و تمرین زیادی نیاز دارد. به همین دلیل است که بسیاری از افراد تازه وارد در اولین تلاش های خود در معاملات متضرر می شوند.

در حقیقت، طبق آمار رایج تخمین زده شده که در نهایت فقط 2٪ از معامله گران آماتور(در فارکس) به طور مداوم کسب درامد می کنند!

بنابراین چه چیزی باعث می شود معامله گران دلسرد شده و دست از تلاش بردارند؟

دلایل بسیاری وجود دارد، اما در اینجا به چند مورد مهم اشاره میکنیم.

  1. آنها حساب معاملاتی خود را نابود کرده اند.

مسلما اگر سرمایه ای برای تجارت نباشد، معامله گری بی معناست. یکی از اشتباهات رایج معامله گران تازه وارد این است که آنها بدون آموزش، تمرین و تلاش عمیقا در اقیانوس بازار فرو می روند و تا حد غرق شدن کل حساب در ضرر پیش می روند.

آنها اولین ایده هایی که به ذهنشان میرسد را برای ورود انتخاب می کنند و امیدوارند بهترین عملکرد را داشته باشند. از آنجایی که دانش اولیه را در مورد اصول روانشناسی بازار و مدیریت سرمایه ندارند، بیشتر از آنچه که فکر می کنند ضرر می کنند. برخی حتی به امید بازگشت به سود، کل سرمایه را با یک معامله شرط می بندند!

بدیهی است که این روش ها پایدار نیستند و از مهم ترین عوامل برای خروج سرمایه گذارها به شمار می آید. به همین دلیل در بازاری که ما کوچک ترین نقشی در حرکات آن نداریم رعایت مدیریت ریسک و سرمایه بسیار حائز اهمیت است.

  1. بازارهای مالی آن چیزی نبود که انتظارش را داشتند.

فروشندگان سیگنال،استراتژی،اندیکاتور و اکسپرت را مقصر اصلی این عامل بدانید. تازه واردانی که بدون تحقیق و شناخت از خطرات احتمالی فریب آنها را می خورند، غالباً تحت تأثیر نشان دادن در باغ سبز توسط سودجویان قرار میگریند و برای بدست آوردن هرچه سریع تر پول وسوسه شده و دست به اقدامات غیر معقول می زنند.

محقق نشدن سودهای وعده داده شده، افراد تازه وارد را به سمت کناره گیری از بازار یا حتی کلاهبرداری از این طریق، می کشاند.

اگر از تحلیل یا سیگنال های فرد مورد اعتماد خود استفاده می کنید حتما باید به اندازه کافی به مدیریت سرمایه، روانشناسی معامله گری تسلط داشته باشید و درنهایت با بررسی خودتان تصمیم به ورود بگیرید، در غیر اینصورت بازهم محکوم به شکست هستید!

  1. آنها از ضرر و زیان دلسرد شده اند.

برای اینکه یک معامله گر موفق باشید، باید به این باور برسید که باخت همانند بردن سهمی از معاملات دارد. در بازارهای مالی هیچ جام مقدسی وجود ندارد، بنابراین شما مجبور هستید هر از گاهی ضرر کنید.

اما برخی افراد پذیرش آن را ندارند که ممکن است در معرض اشتباه قرار بگیرند و ضررهای خود را در تاریخچه معاملات خود ببینند.

متاسفانه، معامله گران معمولاً پیش از اینکه به طور مداوم در بازار سودآور باشند، با خسارات زیادی روبرو می شوند.

4- آنها نمی توانند به منطقه برایند مثبت برگردند.

کسانی که به اندازه کافی معامله گری کرده اند احتمالاً این منطقه را تجربه کرده اند. آنها با مضامین فعلی بازار هماهنگ هستند، به نظر می رسد بهترین فرصت های معاملاتی را به چنگ می آورند و احساسات خود را هنگام معامله کنترل می کنند.

سپس به ناچار، خط خوش شانسی آنها پایان می یابد. آنها وارد زنجیره ضرر شده و معاملات زیان آوری پشت سر می گذارند. معامله گران حرفه ای می دانند که اگر با تمرکز کافی برای آن سخت تلاش کنند، بازگشت به منطقه سوداوری امکان پذیر است.

اما همه معامله گران انگیزه کافی برای بازگشت به روزهای مثبت را ندارند. برخی از آنها تسلط خود را از دست داده و به حساب خود ضربه می زنند، در حالی که بعضی دیگر از معامله گران روزانه پس از مدتی با نا امیدی علاقه خود را از بین برده و از بازار دست می کشند.

  1. معامله گری در بازارهای مالی برای آنها مناسب نیست.

بهترین و ساده ترین توضیح برای انصراف معامله گران این است که روحیه آنها برای معامله گری سازگاری ندارد.

ممکن است یک فرد نتواند معامله گری را در سبک زندگی خود جای دهد، بنابراین در اولین قدم علاقه خود را نسبت به نوع بازارهای مالی بسنجید، اگر حرکات پرنوسان و ناپیدار با روحیه و علاقه شما مساعد نیست به سمت سهام یا ارزهایی بروید که قدم های کوچکتری دارند.

همواره به یاد داشته باشید که معامله گری یک تجارت است. این یک برنامه سریع برای ثروتمند شدن نیست.تجارت می تواند رضایت بخش و سودآور باشد، اما مانند هر عملکردی(شغل،هنر،ورزش)، کسب مهارت در این کار لازم است.

برگرفته از کانال FX121

  • ✇TradersCombat
  • راه های کاهش اضطراب در معامله گریTradersCombat.Com
    5 راهی که می توانید اضطراب خود را هنگام معاملات را کاهش دهید. آیا تا به حال در مورد معاملات خود بیش از حد آگاه و مطمئن بوده اید که در عملکرد شما تأثیر منفی بگذارد؟اگر جواب شما مثبت است به احتمال زیاد یک مورد ترس از محیط کاربری یا اضطراب عملکرد را تجربه کرده اید. اضطراب عملکرد معمولاً زمانی اتفاق می افتد که جزئیات تصمیمات خود را به دقت بررسی کرده باشید، تا حدی که هر اقدامی مورد انتقاد قرار گیرد. این رفتار معمولاً تأثیرات مخربی بر عملکرد کلی دارد زیرا پافشاری برای رسیدن به یک هدف خاص می ت
     

راه های کاهش اضطراب در معامله گری

February 21st 2023 at 11:30 am

5 راهی که می توانید اضطراب خود را هنگام معاملات را کاهش دهید.

آیا تا به حال در مورد معاملات خود بیش از حد آگاه و مطمئن بوده اید که در عملکرد شما تأثیر منفی بگذارد؟
اگر جواب شما مثبت است به احتمال زیاد یک مورد ترس از محیط کاربری یا اضطراب عملکرد را تجربه کرده اید.

اضطراب عملکرد معمولاً زمانی اتفاق می افتد که جزئیات تصمیمات خود را به دقت بررسی کرده باشید، تا حدی که هر اقدامی مورد انتقاد قرار گیرد.

این رفتار معمولاً تأثیرات مخربی بر عملکرد کلی دارد زیرا پافشاری برای رسیدن به یک هدف خاص می تواند روحیه تصمیم گیرانه فرد را کدر کند.

معامله گران فارکس، دائماً برای کسب سود تحت فشار قرار می گیرند که گاهی اوقات از اهمیت پایبندی به استراتژی معاملاتی یا مدیریت سرمایه غافل می شوند.

در اینجا چند نکته وجود دارد که می تواند به شما کمک کند بر اضطراب عملکرد در معاملات غلبه کنید:

معامله کامل و بدون نقص را فراموش کنید.
متداول ترین منبع اضطراب عملکرد، کمال گرایی است. معامله گرانی که درتلاش گرفتن بهترین نقاط ورود و خروج ممکن هستند، سود خود را از طریق بالا بردن حجم به حداکثر می رسانند و هرگز نمیخواهند معامله ای را از دست بدهند، در صورت عدم دستیابی به این اهداف، از خود ناامید می شوند.

به جای اینکه دنبال اکسیر معامله گری بگردید، به خود یادآوری کنید که وارد شدن به یک معامله سودآور مانعی ندارد ولی ممکن است بازار همیشه مطابق میل ما عمل نکند.

ضرر کنترل شده یا سود کمتر از حد انتظار، پایان کار معامله گری شما نیست، بلکه لازمه ی تبدیل به بهتر شدن است.

بر روی روند کار تمرکز کنید، نه سود.
بی تفاوت بودن نسبت به تصمیمات بی نقص ممکن است برای برخی از افراد دشوار باشد زیرا این تفسیر را می توان فقدان جاه طلبی دانست. اگر این برای شما صادق است، بهتر است اهداف خود را بر اساس روند تعیین کنید و نه بر اساس سود.

به عنوان مثال، شما می توانید برای پایبندی به استراتژی خود، کاهش ضرر و زیان خود یا سود کردن، به خودتان امتیاز دهید.

در پایان هر روز یا هفته معاملاتی می توانید موارد بالا را بررسی کنید تا بتوانید برای اجرای مدیریت روش ها و فرایندها تمرکز کنید.

هنگام افزایش ریسک، قدم های کوچک بردارید.
افزایش ناگهانی حجم معامله می تواند اضطراب غیرلزوم ایجاد کند. این امر معمولاً هنگامی اتفاق می افتد که به معاملات خود بیش ازحد اطمینان پیدا میکنید و تصمیم میگیرید پول بیشتری را بدون تعادل روانشناسی در بازار بگذارید.

به عنوان مثال، خود را درجایگاه یک بازیکن فوتبال قرار دهید که در تساوی یک بازی حساس قصد دارد دقیقه 90 یک پنالتی بزند. در این حالت فشار از دست دادن هزار برابر بیشتر از حد معمول است.

جای تعجب نیست که معامله گران در همچنین حالتی با وجود آگاهی زیاد از میزان ریسک، در معرض اشتباهات بیشتری قرار میگیرند.

در هنگام افزایش ریسک با ورود پله ای، به جای اینکه فاصله تارگت را دو یا سه برابر کنید، از استرس جلوگیری کنید.

همچنین این کار می تواند به شما یادآور شود تنها چیزی که تغییر کرده است میزان ریسک کردن شماست و شما همچنان از همان تنظیمات و استراتژی قدیمی خود دستور گرفته اید.

از صفحه مانیتور(چارت) فاصله بگیرید.
اضطراب عملکرد در پرکاری هم خود را نشان می دهد. نباید تعجب آور باشد، زیرا خستگی و فشار روحی برای کسب درآمد گاهی تفکر منطقی ما را کور می کند.

به جای اینکه به استراتژی خود پایبند باشیم، اجازه می دهیم احساسات مان بهترین نتیجه را از ما بگیرند.

زمانی که بیش از حد نیاز به جبران ضررهای خود داریم، ممکن است معاملاتی را پس از دیگری انجام دهیم، زمانی متوجه میشویم که پول زیادی از دست داده ایم!

مشخص ترین راه حل این مشکل این است که هنگامی که حد ضرر معاملات خود را تنظیم کردید، از چارت فاصله بگیرید،
(یا همان جمله معروف set&forget)

به یاد داشته باشید که همیشه یک فردایی برای کسانی که امروز سرمایه خود را حفظ می کنند وجود دارد.
برای کسانی که این کار را نمی کنند و میخواهند حساب های معاملاتی خود را با گرفتن پوزیش های متوالی(اوور ترید) منفجر می کنند، تله ی بازار همیشه وجود دارد.

برای خودتان سرگرمی ایجاد کنید.
زمانی که دنیای شما حول معاملات می چرخد و بازار مطابق تحلیل شما پیش نمی رود، احتمالاً احساس فروپاشی خواهید کرد. این امر باعث می شود کسانی که بیشتر وقت و زندگی خود را برای معامله گری صرف می کنند، در معرض اضطراب عملکرد بیشتری قرار بگیرند.

مثال “همه تخم مرغ های خود را در یک سبد نگذارید” را در این مسئله هم بکار ببرید و با یک سرگرمی دلخواه یا ورزش هایی با آدرنالین بالا خودتان را مشغول کنید تا در معرض استرس غیرضروری قرار نگیرید. کاری انجام دهید که از انجام آن لذت میبرید زیرا مواقعی که بازار بر خلاف شماست، حواس شما را پرت میکند.

انتظارات واقع بینانه ای از رفتار بازار داشته باشید تا اهداف شما متحول شود.

برگرفته از کانال FX121

❌
❌